Testere bıçaklarının kullanımında yaygın sorunların nedenleri ve çözümleri

Jul 24, 2024

Mesaj bırakın

1. Ana gövde ile kesici kafa arasındaki bağlantı noktası aşınmış

Sebebi: Kesilecek malzemenin aşınmaya karşı çok dayanıklı olması ve kesme artıklarının kesiğe karışıp tahliye edilememesi.

Çözüm: Alt tabaka üzerindeki özel konumlarda koruyucu dişler kullanın ve talaş tahliye etkisini arttırmak için daha yüksek basınçlı bir soğutma suyu akışı kullanın.

2. Kesici kafanın her iki tarafındaki aşınma eşit değildir

Sebep: Bıçak eğik kesme; Her iki taraftaki su miktarı aynı değildir ve bir tarafta yeterli su yoktur.

Çözüm: Testere bıçağının eğimini kontrol edin; Soğutma suyu sistemini kontrol edin.

3. Testere bıçağı dairenin dışında

Nedeni: Testere bıçağının merkez deliği ile mil arasında büyük açıklığa neden olan mil aşınması veya yanlış kurulum.

Çözüm: Aşınmış mili değiştirin veya merkezdeki deliği onarın.

4. Testere bıçağının sapması

Sebep: Kesilen malzemenin döküntüleri kesme dikişine karışır, bu da gövde üzerinde eşit olmayan bir kuvvete neden olur; Flanşın çapı çok küçük veya her iki taraftaki flanşın çapı tutarsız; Testere bıçağı ile flanş diski arasında yabancı cisimler var; Düzgün kurulmamış.

Çözüm: Kalıntıları temizleyin ve talaş kaldırma etkisini artırın; flanşı ayarlayın veya değiştirin; Doğru şekilde yüklemek için talimatları izleyin.

5. Kırık parçalar

Sebep: Parçalar çok sert; Testere bıçağı ilerleme hızı çok hızlı.

Çözüm: Kesilecek malzemeye göre daha yumuşak bağa sahip bir testere bıçağı seçin; Testere bıçağının ilerleme hızını azaltın.

6. Kesici kafa çok çabuk aşınıyor

Nedenleri: Uçlar çok yumuşaktır (kesilecek malzeme için); yetersiz miktarda soğutma suyu; Gevşek transmisyon kayışı veya düşük voltaj veya uygun olmayan hız nedeniyle yetersiz güç; Testere bıçağı kesilen malzemeye dik değildir.

Çözüm: Kesilecek malzemeye göre daha sert bağlayıcılı bir testere bıçağı seçin; Su pompasının düzgün çalıştığından emin olmak için soğutma suyu sistemini kontrol edin; Besleme voltajını sağlayın; Testere bıçağının ve ekipmanın dikey olduğundan emin olmak için mil flanşını kontrol edin; Testere bıçağının dönüş hızını kontrol edin.

7. Kesici kafanın kaybı

Sebep: Kesim işlemi sırasında kesilen malzemenin kayması ile kesici kafanın bükülmesi; Kesici başlığın ağır bir darbeye maruz bırakılması; Flanş aşınmış ve testere bıçağını sabitleyemiyor, bu da testere bıçağının bozulmasına neden oluyor; Milin aşınması nedeniyle testere bıçağının yuvarlaklaşması, testere bıçağının büyük bir darbeye maruz kalmasına neden olur; Aşırı ısınma; Testere bıçağı şiddetli bir darbeye maruz kaldı.

Çözüm: Keserken kesilen malzemeyi sıkıca sabitleyin; Her iki taraftaki flanşları değiştirin; aşınmış millerin değiştirilmesi; Soğutma suyunu kontrol edin; Cihazı veya kesilen malzemeyi hareket ettirirken testere bıçağına çarpmaktan kaçının.

8. Kör ve kesilemez

Sebep: Testere bıçağı bağlayıcısı çok sert; Güç eksikliği testere bıçağının normal şekilde kesilmesini sağlayamaz ve testere bıçağına yeterli kesme basıncı uygulanmaz; Testere bıçağı hat hızı çok yüksek.

Çözüm: Daha yumuşak bağlayıcılı bir testere bıçağı seçin; Tahrik kayışını, voltajı ve motoru kontrol edin; Yeterli ve çok yüksek olmayan bir devreye alma basıncının kullanıldığından emin olun; Ekipmanın kullanım kılavuzuna göre, ona uygun testere bıçağının ilgili çapını seçin.